Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
. . . . min dagbok om håndarbeid, gjenbruk, mat, interiør, turene mine, og andre ting som skjer mellom himmel og jord . . . .

søndag 18. januar 2015

Herlige hjemmelagede :)

Jeg er like glad for alle julepresangene jeg får. Men jeg må innrømme at hjertet banker litt ekstra når mine vidunderlige barnebarn har laget sin helt personlige julepresang til bestemor :)

Her har Sol på snart 6 år tegnet bestemor som danser ballett. Og så har mamma skrevet ned det som Sol ville fortelle bestemor: " Fra: Sol til deg, bestemor! Eg elsker deg. Du er veldig gøy å være med. Jeg har en fin dag med sammen med deg. alltid. Eg liker når du kommer på besøk og leker med meg! Og under: "Dette er en tegning av bestemor når hun er ballerina!
Herlig! :) Bilde henger selvfølgelig framme, til stor glede.

Brage på 4 1/2 år og Tuva på 3 år har laget flotte bilder i glitter på lerret. Brage har laget det grønne og Tuva det som går i rosa. Bildene har fått plass i hylleseksjonen i stua og jeg nyter dem hver eneste dag :)

Av min kjære mor min fikk jeg blant annet disse flotte hjemmestrikkede gryteklutene. Grytekluter er forbruksvare hos meg og alltid like kjekt å få :)

Og disse heklede gryteklutene fikk jeg av min kjære svigerinne, til å bli i godt humør av :)

I dag har jeg hatt en flott tur til Ryvarden Kulturfyr med min gode venninne Linda, min eldste datter Evy, Brage og Tuva. En tur som skulle være en uværstur sammen med Barnas Turlag, men været var så flott at det nesten ble en herlig vårtur. 

Sånn så solnedgangen ut fra mitt stuevindu kl. halv fem i dag. 
Rett og slett en god dag :)


Klem fra Anette

onsdag 14. januar 2015

Adventskuler og herlige vanter!

I høst har det blitt mindre tid til håndarbeid enn vanlig. Og det har det forsåvidt vært en god forklaring på. 
Men noe har jeg tutlet med i vinter, og det meste har jeg glemt å ta bilde av. Imidlertid har jeg laget en del julekuler etter Arne og Carlos sine oppskrifter. Disse ble jeg veldig fornøyd med og gitt i julepresanger. Koste meg når jeg laget dem og ble inspirert til å lage min egen versjon som ble til adventskuler.

Hadde noe flammegarn liggende, egentlig Silja strømpegarn kjøpt på Sparkjøp. Måtte tilpasse antall masker og omganger for å få en fin kule. Nå har jeg laget opp en hel haug som sikkert blir gitt vekk neste vinter. Og noen skal jeg selvfølgelig pynte selv med til advent.

Så har jeg lyst til å vise fram de fine vantene som min mor har laget til meg i vinter. De ble så fine og jeg bruker dem masse.

Disse har hun strikket i Rauma garn og mønsteret har hun sydd på for hånd. Virkelig et nøyaktighetsarbeid for å få fint. Hun produserer jevnt og trutt og hele familien nyter godt av hennes produksjon av sokker, vanter, huer og skjerf.
Heldige meg :)

Anette


søndag 11. januar 2015

Godt nyttår og velkommen til mitt nye hjem!

Godt nyttår til alle mine bloggvenner!

Etter en lang høst og vinter i bloggdvale, begynner jeg nå å bli klar for å koble meg på igjen. Har vært innom og kikket hos dere med jevne mellomrom, men har ikke hatt så mye overskudd til selv å blogge.
En travel høst med ombygging er endelig over og det meste er snart på plass. Store endringer har vært gjort og det har tatt det meste av tiden og energien.
Nå har jeg lyst å vise dere de rommene som er ferdige. Og da må jeg vise badet først for der er alt på plass nå. 

Først et lite tilbakeblikk:

Dette var kjøkkenet før. Et lite og koselig rom, men langt fra stue og gjester. Kunne ikke sitte her og spise heller, for noe kjøkkenbord var det ikke plass til.

 Kjøkkeninnredningen overtok min datter og svigersønn. De skal bruke det til vaskerommet sitt. Heldigvis så slapp jeg å kaste det, det var det for godt til.

Med de vakre håndlagede flisene fra Ulfven og badeinnredning fra Aspen ble dette akkurat det rommet jeg ønsket meg. Romantisk, men allikevel enkelt. Lyst og behagelig, her er ingen sterke farger som forstyrrer når jeg kommer trett og søvntung på badet om morgenen.

Her kan jeg se på andre vakre detaljer enn mitt eget trøtte speilbilde :)





Badet ligger vendt ut mot gata. Men med både persienner og fortrekksgardiner er det ingen fare for at folk kan se inn :) Men etter morgenstellet åpner jeg opp og får inn det etterlengtende lyset.

Og så badekaret mitt da. De siste seks årene har jeg ikke hatt badekar, det har jeg virkelig savnet. Nå er det på plass, selvfølgelig på løveføtter. Det er i full bruk, første gang med et glass sjampagne for å feire :)

Dusjkabinett for travle dager hvor morgenstellet skal gå fort og effektivt.

Hadde kjøpt en fantastisk flott lysekrone som hang ned. Men det jeg ikke hadde tatt med i beregningen var at gulvet ble hevet på grunn av varmekabler og fliser. Da ble lampa for lav og jeg måtte bytte med denne som ikke var så stor. Men ble bra dette også :)

Så det var første rommet. Gleder meg til å vise dere resten etterhvert :)

I dag har jeg hatt meg en tur ut og sett på skadene etter Nina`s herjinger. I går trodde jeg at huset her skulle bli smadret, iallfall vinduene. Heldigvis gikk det bra hos meg, men så mange spor i dag hvor det ikke gikk bra. Naturkreftene rår vi virkelig ikke over.

Ønsker alle en fin søndagskveld!
Anette