Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
. . . . min dagbok om håndarbeid, gjenbruk, mat, interiør, turene mine, og andre ting som skjer mellom himmel og jord . . . .

søndag 23. mars 2014

Mot lysere tider!

Det har regnet mye her de siste ukene. Imidlertid har vi hatt noen fine solskinnsdager innimellom. De har jeg prøvd å utnytte så godt jeg kan.
Har hatt et par fine turer i vårt flotte turområde rett utenfor byen vår. Etter et par timer på tur blir jeg rett og slett som et nytt menneske :)

Denne fant jeg på min vei langs Eivindsvannet. En sånn skal jeg montere i kjelleren så er jeg klar for neste oversvømmelse. Det må vel bli bra :)

Det er så deilig å kjenne solstrålene som stryker en mot kinnet etter en lang og mørk vinter...

og se nye, lysegrønne bladspirer som inspirerer og gir håp om bedre tider.....


Nå er sokkene mine ferdige. Forhåpentligvis er det snart for varmt til å bruke dem :)


Har også strikket noe lite og skjønt. Men det kan jeg ikke vise enda. Det skal være en gave, så den får jeg gi fra meg først :)

Ønsker alle en vårlig og fin søndagskveld!
Anette

lørdag 15. mars 2014

Hodet over vannet!

Nå er det 8 dager siden oversvømmelsen i kjelleren. Denne uken har gått med til å få hodet over vannet, skape orden i kaoset, kontakt med forsikringsselskap, kommune og takstmann. Nå har jeg kommet i orden i øverste etasje. En stue er gjort om til lager for alt som sto i kjelleren. Tre gulver i kjelleren er revet, men heldigvis er veggene spart. Nå kommer jeg ikke til å gjøre noe mer i kjelleren før vi/ kommunen finner en løsning på problemet. Nå har jeg en liten stue, et soverrom, kjøkken og bad til disposisjon. Og det klarer jeg meg med en periode.

Her er lagerstua mi :)
I forrige innlegg så jeg ikke noe positivt i situasjonen. Det gjør jeg forsåvidt ikke enda. Men allikevel opplever jeg så utrolig mange positive og hjelpsomme mennesker rundt meg. Hyggelige naboer som jeg har blitt kjent med og som lider felles skjebne med meg. Hjelpsom og hyggelig takstmann og kontaktpersoner i forsikringsselskapene.

Og ikke minst, alle mine gode venner og familie. Som ringer og tilbyr hjelp og som er opptatt av hvordan jeg har det. Som før jeg vet ordet av det har pakket og flyttet tingene mine, og revet gulvene sånn at alt under får tørke. Så utrolig rørende. Jeg kjenner at jeg er så priviligert og jeg setter så stor pris på det :).

Fra to gode venner :)
Nå har roen senket seg etter kaoset. Jeg funnet fram mitt strikketøy og klarer å kose meg med å lage et par nye sokker i friske farger. Vi får sette farge på tilværelsen når vi kan :) Og så koser jeg meg med å zappe mellom "Hver gang vi møtes" og "Grand Prix:)



Tusen takk til alle mine gode hjelpere, og tusen takk til alle dere bloggvenner som har gitt meg så mange trøstende og hyggelige kommentarer. Dere skal vite at jeg setter stor pris på dere :)

Nå ønsker jeg alle en god lørdagskveld :)

Stor klem fra
Anette

lørdag 8. mars 2014

Oppgitt.no

Er det lov å si at en har lyst til å gi opp? Må vi alltid se det positive i alt?
Jeg er der nå at jeg ikke har overskudd til flere utfordringer. Men det hjelper ikke hva jeg mener, jeg må forholde meg til det som skjer rundt meg.
Jeg var begyndt å pakke og flytte ned i kjelleren for å klargjøre hovedetasjen for ombygging.
Så kommer jeg hjem fra jobb på fredag, en dag med masse nedbør. Får flere meldinger fra venner og naboer som lurer på om jeg har fått vann i kjelleren.
Tror jeg sprang hjem med hjertet i halsen for å sjekke. Og vann hadde jeg fått inn. Bare 1 1/2 år etter siste oversvømmelse og hvor vi brukte 1/2 år på å renovere kjelleren.
Nå er hele leiligheten kaos, både oppe og nede, og jeg har bare lyst til å gi opp. Klarer ikke å se det positive i dette idet hele tatt, i allefall ikke i dag. 
Hva som skjer videre er ikke godt å si, men blir nok ikke noe ombygging med det første. Først må jeg skape orden i kaoset rundt meg.

(Bilde hentet fra internett)

 Anette

Forresten! Det var hyggelig å få så mange koselige hilsner og tilbakemeldinger fra dere på forrige innlegg. Det var i allefall noe positivt :)

søndag 2. mars 2014

Mellom himmel og jord!

Mellom himmel og jord befinner det meste seg. Der kan alt skje og der kan alt tenkes. Store og små opplevelser, gode og triste. Store og små tanker, enkle og vanskelige. Kjærlighet, hat og vennskap. Sorg og glede. Vakkert og stygt. Nærhet og avstand. 
Det er vel dette som kalles livet og det er det jeg har lyst til å skrive om. (Fra mitt første blogginnlegg 23.03.2012)

 Fire måneder siden forrige innlegg nå.
Det har vært fire lange måndeder. Det som jeg håpet aldri skulle skje, det skjedde. Jeg ble alene igjen i høst og et kapittel i mitt liv er definitivt over. Høsten og vinteren har vært lang og tung. Tiden har har gått med til å sørge, savne, gråte, le, snakke med og reflektere sammen med gode venner og familie. Kanskje litt personlig nå, men dette er vel noe som skjer med mange og som er en del av livet. Og var det ikke akkurat sånne ting jeg hadde i tankene da jeg skrev det første innlegget. Eller var det kanskje alle andre jeg tenkte på.....?

Kreativiteten har ikke vært spesielt framtredende i denne tiden, naturlig nok. Heller ikke lysten til å blogge, naturlig nok det også.
Men heldigvis er jeg skrudd sammen sånn at jeg reiser meg og går videre, jeg velger å gjøre det beste ut av livet mitt. Etterhvert har jeg lært at det er bare jeg som kan gjøre noe med det.

Og nå kommer jo våren :) .... og snart sommer. Aldri så galt at det ikke er godt for noe, har en eller annen klok person sagt. Bikinisesongen er i alle fall i boks, trenger ikke tenke så mye på slankingen fram mot den :) Kjærlighetssorg kan være en god slakekur, men anbefales ikke spesielt :)

For meg er det å ha prosjekter god medisin. Nå tror jeg at jeg har gått i gang med det største hittil. I alle fall alene. 
Jeg har en kjekk byleilighet som jeg trives godt i. Men hovedetasjen synes jeg alltid har vært upraktisk innredet. Nå har jeg bestemt meg for å bygge etasjen totalt om. Og dette har jeg lyst til å blogge om.
For min  del et kjempeprosjekt, siden jeg skal gjøre det alene. Det vil si, jeg skal jo selvfølgelig ha snekker og andre fagfolk til å gjøre det, men det blir jeg som skal planlegge, koordinere og ta avgjørelser. Mye er på plass allerede, men mye må nok tas underveis. Jeg satser på godt samarbeid med snekkeren :)
Egentlig er jeg litt nervøs for hele greia, kanskje har jeg tatt meg vann over hodet. Da får dere garantert lese om det, godt å ha en plass å ta seg ut. Hva jeg skal gjøre får dere se etterhvert.

I går hadde jeg jentefest her for mine herlige, gode og trofaste venninner. For siste gang i "gammel leilighet". Sent på kvelden så jeg plutselig at jeg hadde fått en hilsen fra dem :)

Her har alle signert med et kyss og to. Går ikke an å være trist og lei seg når en har sånne venninner. Synd at denne veggen skal kles igjen :) Leppestiften som ble brukt var dyr.....Elisabeth Arden til og med :)

Etterhvert skal jeg fortelle om planene mine, og legge ut før-, under- og etterbilder. Og kanskje noe håndarbeid hvis jeg får tid til å lage noe :) Skal jo ivaret jobben min også. Blir travelt framover nå, positivt travelt.....

Ønsker dere alle en god fastelaven! Jeg skal fortsette pakkingen :)
Anette