Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
. . . . min dagbok om håndarbeid, gjenbruk, mat, interiør, turene mine, og andre ting som skjer mellom himmel og jord . . . .

søndag 31. mars 2013

Påskesøndag!

Påskesøndagen har vært like fin som de andre påskedagene. I dag har jeg latet meg litt og kun gått en tur rundt Djupadalen, ca 1 1/2 times tur. 
Flott tur, men glad jeg har et sterkt hjerte. Mens jeg gikk nedover en bakke med et gjerde langs siden, hoppet plutselig en svær haug med tørt gras opp foran meg..... Ja, du leste rett. Da den første forskrekkelsen hadde lagt seg skjønte jeg at noen barn/ ungdommer hadde kamuflert seg for å skremme folk. Flere personer lå helt inntil gjerde og hadde du ikke visst hva det var, hadde du aldri sett noe annet enn en haug med tørt gras. En helt fantastisk kamuflasje, og jeg måtte jo le litt da hjerte mitt hadde roet seg. Antar at ungdommene hadde det skikkelig morsomt :) Det viser seg at de har holdt på med dette en stund og det har også stått om dem i lokalavisa. Noen filmer og filmsnuttene med de mest skremte blir lagt ut på You-tube. Jeg tror heldigvis ikke at jeg havner der :)

Ellers begynner mitt lille bilde å ta form, nå ser dere noenlunde hva det blir....

I dag er det 30 år siden min sønn ble født, han har vi feiret i ettermiddag. Du allverden som tiden går.
Og siden har var så kald sist vi gikk tur sammen hadde jeg blandt annet strikket lue og vanter til han. Med dobbelt garn for at de skulle være ekstra gode og varme. Nå håper jeg at han ikke fryser neste gang han er ute og leker med ungene :)


Fremdeles litt igjen av påsken:


Ønsker alle en fin påskesøndagskveld!
Anette


lørdag 30. mars 2013

Påskelørdag!

En perfekt, strålende og solfylt dag! 
Kjenner at det skal bli tøft å komme tilbake til virkeligheten med regn og vind og ellers det vi er vant med her på Vestlandet. Men enn så lenge, jeg nyter det fine været mens vi har det :)
Har selvfølgelig vært på tur i dag også. Har besøkt Krokavassnuten (246 m.o.h.) og Presten (213 m.o.h.) Mye is på stiene enda og litt skummelt enkelte plasser. Men det gikk bra i dag også:)
En del islagte vann som jeg måtte passere forførte meg med sin vakre sang. En blanding av buldring og hvalsang, knaking og stønning.... Var bare helt fantastisk å høre på. Ved en av demningene sto jeg lenge og bare nøt issangen. 

I tillegg var mønsteret på isene rene kunstverkene.
Er ikke dette naturens under, så vet ikke jeg......

Ellers har det blitt litt tid til håndarbeid også. I går kveld fikk en gammel vase ny fasade. Min mann og hans bror fikk en del ting fra sin bestemor som ikke alltid falt like godt i smak hos dem i ungdommen. Til jul fikk altså min mann en av disse vasene i "gave" fra sin bror.

Vasen blir mest sannsynlig gitt i returgave til neste år :)

I mellomtiden får den stå framme med nytt trekk, da ser den ganske ok ut :)
Litt av vasen får vise øverst.


Resten av påskelørdagen har jeg tilbrakt med min datter og hennes familie. Og siden det var lørdagskveld fikk ungene sitt lørdagsgodteri. Tuva på et år elsker sjokolade og det er ikke vanskelig å se. Tre-åringen har derimot full kontroll :) Vidunderlige små vesener :)

Ha en fin påskelørdagskveld!
Anette


fredag 29. mars 2013

Påskefredag!

 Nok en fantastisk dag i påsken. Sol fra nesten skyfri himmel, såvidt litt vind... kan det bli bedre.
I dag har jeg vært på Siggjo.  474 m.o.h. og høyeste fjellet på Bømlo. Dette fjellet er synling fra store deler av Sunnhordaland og kan til og med sees fra fjellene rundt Bergen!
Fra Wikipedia:
Siggjo har til alle tider vært et viktig innseglingsmerke som kan sees langt til havs. Fjellet er inntegnet på gamle kart, og tyske og hollandske sjøfarende benyttet fjellet til navigasjon i middelalderen for den som skulle inn Bømlafjorden. Man mener også at Siggjo har hatt en militær strategisk betydning og vært en del av et gammelt vaktsystem langs kysten.

Uansett, turen opp var litt krevende. En ting var at det var rene folkevandringen opp i fineværet som gjorde at vi gikk litt i kø. En annen ting var at det var periodevis ganske glatt og vanskelig å gå. At jeg ville komme meg ned igjen var jeg forsåvidt sikker på. Men om jeg kom helskinnet ned, uten knekte armer og bein var noe helt annet. Men det gikk heldigvis bra :) Belønningen var en fantastisk naturopplevelse og en like fantastisk utsikt.

Mange flotte inntrykk fikk jeg med meg på veien:





På toppen smakte nista godt, skal jeg si :)  Rester fra Tysværpizzaen fra i går og varm te. Og selvølgelig fin serviett med lilla tulipaner........er det påske så er det påske :)

Og så ble dagen avsluttet med deilig middag hos mammen, kjøttkaker og karamellpudding til dessert :)

 Fin påske-fredagskveld til alle!
Anette

torsdag 28. mars 2013

Påsketorsdag!

Denne påsken blir hjemmepåske for min del. Men med det fantastiske været vi har om dagene er ikke påskefjellet noe savn. Siden jeg har fri hele påsken i år har jeg bestemt meg for å benytte hver dag til tur og uteliv. I dag har jeg hatt en herlig tur til Håvåshytta. Ikke lange turen, ca tre timer tur/ retur. Men det betyr ingenting for opplevelsen :)

På rett veg......

Krokavatnet vakkert islagt......

Siden jeg gikk alene i dag og ikke hadde noen til å ta bilde av meg..... fikk jeg heller fotografere min egen skygge :)

Sola leker seg mellom trærne.....
Det var dagens gode tur med mange vakre opplevelser og inntrykk. 

I kveld kommer min yngste datter på besøk. Hun har bursdag i dag (hele 27 år) og jeg har invitert til lett kveldsmat og kanskje et lite glass vin til :) 

 Tysvær-pizza kalles denne. Hvorfor aner jeg ikke. Ser ikke så veldig spennende ut, men når den har stått i oven ca tre kvarter smaker den bedre enn den ser ut:) Inni er brødet fylt med skinke, majones, paprika, purre, hardkokte egg, ost, salt og pepper og selvfølgelig fyllet fra brødet som ble hulet ut. Nam, nam.... jeg gleder meg.

Ellers blir dette påskens hobbyprosjekt. Nok et uferdig prosjekt som har blitt liggende i mange år. Det skal bli et lite bilde, men hvordan det skal se ut får dere se etterhvert :)

Ønsker dere alle en fin påske-torsdags kveld!
Anette



søndag 24. mars 2013

Ett år!

I går var det ett år siden mitt første innlegg her i blogglandet. Det har jammen meg vært en lærerik prosess fra den første dagen og fram til nå. Skal innrømme at jeg har klødd meg en del i hodet og noen ganger har jeg ikke skjønt noe av hvordan ting skulle gjøres. Men jeg har lært et og annet underveis :) Tanken var nok at jeg skulle skrive mer i dagbokform om hverdagen min, men så ser jeg at det har nok blitt mer håndarbeid enn det jeg hadde tenkt. Selv om hverdagen min er mye håndarbeid, så inneholder den mye annet også. Men veien blir til mens man går seg vill, har jeg hørt...... så da blir det så det blir :) Og kanskje kommer jeg til å gå meg litt vill senere også, hvem vet?
Her kan du se første innlegg: Mellom himmel og jordbær


Været i dag har vært helt fantastisk. Like flott, men litt kaldere enn dagen for et år siden. Jeg har vært ute å gått i flere timer, men dessverre glemte jeg fotoapparatet. Jeg har vært innom gravplassen og besøkt min fars grav. Det er så vakkert der og jeg kjenner at jeg får ro i sjela av å være der. Nå er det over fem år siden han døde og først nå kan jeg besøke graven hans uten å gråte og kjenne på at det gjør så utrolig vondt. Derfor har jeg kun vært der noen få ganger på disse årene. Nå kan jeg slappe av og kose meg der og tenke på alle de gode minnene jeg har. 
Bildet over er fra påsken i fjor på hytta ute i havgapet. Mine foreldres paradis på jord.
 Så langt har nok ikke påskeliljene kommer her enda, det er så utrolig kaldt ute. Nå er jeg litt lei av å fryse og gleder meg virkelig til varmere dager :)

Jeg gleder meg til og med til løvetann og insekter :)

Ønsker dere alle en flott søndag ettermiddag!
Anette

mandag 18. mars 2013

Påskens eggvarmere!

Min farmor, Anette, var en kreativ sjel. Mye av skapergleden har jeg nok fått derfra. 
Denne søte eggvarmeren laget hun for veldig lenge siden og jeg var ikke så veldig gammel da jeg fikk den av henne. Dvs. jeg fikk flere. Alle har jeg passet godt på i årenes løp.

I fjor gikk jeg i gang med å lage mine egne eggvarmere etter hennes oppskrift. Her er sjefshøna men noen av sine nyklekkede...:)


Enkelt arbeid, med litt restegarn, en heklenål og noen fine fjær. Gjort på et øyeblikk :)

Ha en fin førpåskekveld!
Anette

søndag 17. mars 2013

Fullført! :)

  Endelig er første gamle prosjekt ferdig. I bortimot et år har jeg hatt liggende et sjal som kun manglet siste finish i form av en kant rundt. Det var gjort på en halv time da jeg først satte i gang:)
Sjalet og hua er strikket i Drops Alpakka og jeg har brukt dobbelt garn. Fantastisk mykt og varmt :) 

Rundt kantene har jeg sydd med dobbelt garn + en søltråd for å fiffe det litt opp.

Ikke så lett å se sølvtråden på bildene, men den glitrer vakkert i dagslys.

Og det beste av alt, jeg har masse garn igjen :) Mulig det blir et sjal det også, vi får se.....:)

Hjertelig velkommen til ny følger og takk for koselig kommentarer på forrige innlegg. Det varmer mer enn alpakkasjalet :)

Ha en flott søndag!
Anette

fredag 15. mars 2013

Jålehøner!

Jeg fikk en idè da jeg så en flott vinhøne for en stund siden. Kanskje jeg kunne lage noe lignende, men mindre høner til påskepynt. Så da var det bare å grave i restekurvene og finne fram noe restegarn av ull og gå i gang.
 Heklet hanekam og strikkede vinger ble satt på. Hønene ble tovet på 40 grader, fylt med putevatt og sydd igjen. Og så var det bare å gå i gang å pynte. Det ble noen skikkelige jålehøner tilslutt.
 Synes de ble litt søte, så de skal få friske opp i stua i påsken :)

Ellers tusen takk for koselige kommentarer på de siste innleggene mine og hjertelig velkommen til nye følgere.  Jeg blir like glad hver gang :)

Ønsker alle en fin helg!
Anette


mandag 11. mars 2013

Små og store på tur!

I går var en aldeles nydelig dag, strålende sol og kaldt. Da passet det godt med en deilig søndagstur med barnebarnet. Og for første gang på det jeg kan huske ble sønnen også med. Det var utrolig koselig :)
Turen ble ikke lang, i allefall ikke for oss voksne. Men for Sol ble den lang nok. Litt lei....., men da hun fikk ri på en ponny var alt slit glemt. En god pappahånd er også god å ha når en skal ri for aller første gang,...... og ikke har en fylt fire heller:)

Her er en bitte liten stemningsrapport :)

Vafler smaker godt, til og med på korte turer :)

Vakre naturopplevelser fikk vi også med oss. Dette er et eller annet som vokste på en gammel trestubbe. En type sopp??? Uansett, vakkert var det.
Nå har jeg tenkt å finne fram DNT`s lokale turbok. Nå skal påskens turer planlegges. Gleder meg :)

Fin mandagskveld til dere alle!
Anette

lørdag 9. mars 2013

Påskeaktivitet for barn :)

Det er trivelig å lage ting sammen med barn. Barnas konsentrasjon kan være litt til og fra og derfor kan det være greit med ting som går fort. Og som viser litt igjen.
Disse søte kyllingene lærte jeg å lage i barnas barnehage for veldig lenge siden. Det som trengs er piperensere i friske farger, noen perler og fjær til haler. Jeg har gjennom alle år samlet fjærene fra Sanitetsforeningens fastelavensris. Kjekt å ha :)
Begynn med å tre en perle på den ene enden og rull sammen til hode. Rull den andre enden motsatt vei til litt større kropp. Nebbet er et bitte lite stykke rød piperenser. Sett på fjærhalen. Det var det :)

Resultatet blir en flott påskedekorasjon. Her er vasen pakket inn i avispapir.


Dette tror jeg voksne og barn vil kose seg med :)

Ha en fin lørdag!
Anette

fredag 8. mars 2013

Endelig helg!

Denne arbeidsuken har vært lang og travel. Det har vært dårlig med tid til bloggkos. Ikke har jeg hatt overskudd til å skrive eller lese andres blogger. Men jeg har kjøpt meg nye jogge/ tursko og har prioritert flere gode turer denne uken. Et lite håndarbeid har jeg også fått gjort. Fredag ettermiddag er ofte den lateste dagen i uken og i ettermiddag sovnet jeg på sofaen. Da jeg kom til meg selv var tre timer borte vekk:) Jeg har nok trengt det :)

Ellers jobber jeg videre med restegarnsprosjektet mitt. Jeg fant fram masse restegarn av Babybomull fra Sparkjøp.
Siden det nærmer seg påske og siden jeg trenger enkle prosjekter for tiden ble det en potteskjuler i vårens pastellfarger.
Har plantet stemorsblomster i denne. Selv om det egentlig er en uteplante skal disse få stå inne. Så får de heller vare så lenge de varer. Vakre er de uansett :)

Ønsker alle mine bloggvenner en flott helg!
Anette

søndag 3. mars 2013

Påskekluter!

Ja, nå har jeg begynt på lageret mitt. Mye nytt garn hadde jeg også. Siden det snart er påske fant jeg noe fint bomullsgarn i fine påskefarger. Bomull Sport kjøpt på Sparkjøp en eller annen gang for lenge siden. Gult og lilla er farger jeg blir glad av og som passer godt nå.
Det ble selvfølgelig påskekluter av dem. Ikke så veldig kreativt kanskje, men koselig håndarbeid som er ypperlig å kombinere med tv-titting.



Kjenner at jeg begynner å komme i påskestemning nå når lyset har kommet tilbake. Her en dag laget jeg koselige kyllinger av piperensere. Piperenserne har jeg hatt liggende siden barna var små. Virkelig på tide å bruke de opp :)
Jeg lærte å lage dem i ungenes barnehage. Disse skal nok få en nærmere presentasjon senere :)

Ha en fin søndagskveld!
Anette