NØTTESTANG MED EKSOTISK FRUKT
Har fått flere forespørsler om oppskriften på denne kaken.
Her er den:
Bunnen:
4 egg
150 gr sukker (jeg har brukt 100 gr)
50 gr smør, smeltet og avkjølt
2 ss potetmel
2 ss hvetemel
2 ts bakepulver
100 gr malte hasselnøtter
Fyll:
3 dl kremfløte
5 dl vaniljekrem
jordbær
Garnityr:
bringebær, ferskener, steinfrie druer, physalis, nektariner, fikener, kiwi
- eller andre frukter etter smak og tilgang
Lag eggedosis av egg og sukker. Bland inn smeltet smør, mel, potetmel, bakepulver og nøtter. Bre kaken ut på bakepapir i langpanne og stek den på 175 grader i ca 15 min.
Hvelv kaken på sukkerstrødd bakepapir eller kjøkkenhånkle og dra forsiktig papiret av. Legg langpannen over og avkjøl bunnen.
Del bunnen i tre og legg den sammen med to lag vaniljekrem med oppskåret jordbær i. Evt bruk et lag med stivpisket krem.
Dekk tilslutt kaken med krem og legg på rikelig med frukt og bær.
LITT FOR MYE AV DET GODE KAN VÆRE HELT VIDUNDERLIG:=)
Lykke til!
Anette
Har fått flere forespørsler om oppskriften på denne kaken.
Her er den:
Bunnen:
4 egg
150 gr sukker (jeg har brukt 100 gr)
50 gr smør, smeltet og avkjølt
2 ss potetmel
2 ss hvetemel
2 ts bakepulver
100 gr malte hasselnøtter
Fyll:
3 dl kremfløte
5 dl vaniljekrem
jordbær
Garnityr:
bringebær, ferskener, steinfrie druer, physalis, nektariner, fikener, kiwi
- eller andre frukter etter smak og tilgang
Lag eggedosis av egg og sukker. Bland inn smeltet smør, mel, potetmel, bakepulver og nøtter. Bre kaken ut på bakepapir i langpanne og stek den på 175 grader i ca 15 min.
Hvelv kaken på sukkerstrødd bakepapir eller kjøkkenhånkle og dra forsiktig papiret av. Legg langpannen over og avkjøl bunnen.
Del bunnen i tre og legg den sammen med to lag vaniljekrem med oppskåret jordbær i. Evt bruk et lag med stivpisket krem.
Dekk tilslutt kaken med krem og legg på rikelig med frukt og bær.
LITT FOR MYE AV DET GODE KAN VÆRE HELT VIDUNDERLIG:=)
Lykke til!
Anette
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar